Het Jaarbeursplein straalt een feestelijke sfeer uit deze winter. Voor het eerst investeren de ondernemers en vastgoedeigenaren gezamenlijk in een sfeervolle aankleding van het Jaarbeursplein en omgeving. Van het eerste weekend van december tot aan midden februari is de verlichting te bewonderen. Het is voor het eerst dat het Jaarbeursplein tijdens de feestdagen op een dergelijke spectaculaire manier verlicht wordt.

Verlichting een cadeau aan de stad

De ondernemers rond het Beursplein zien de verlichting als ‘een cadeautje aan de stad’. Met Instagram-waardige elementen als 14 meter brede ‘happy holidays’-blokletters, een kerstboom van 10 meter hoog, spectaculaire losse sfeerelementen in het gebied en verlichting langs van de Graadt van Roggenweg wordt niet alleen het plein maar ook de omgeving met stijlvolle verlichting versierd.

Kom kijken!

Als de opbouw volgens planning verloopt gaat op vrijdagavond 1 december de verlichting voor het eerst aan. De indrukwekkende verlichting bestaat uit bestaande elementen die hier een nieuw leven krijgen. Samen met de omgeving wil het Beursplein zo ervaring opdoen om volgend jaar nóg grootster en met nieuwe sfeerelementen uit te pakken.

Ondernemerscollectief Beursplein

Dat dit project juist nu voor het eerst tot stand komt is te danken aan een goede samenwerking van en tussen (vastgoed)ondernemers en de gemeente Utrecht rond het Jaarbeursplein. Gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds Utrecht maakt dit collectief jaarlijks verschillende ambities en plannen waar. Naast verlichting zetten ondernemers aan het Beursplein ook al een tijd op andere manieren in op het schoon, veilig en aantrekkelijk houden van het gebied. Bijvoorbeeld met de inzet van gebiedsstewards. Ook organiseert het collectief verschillende evenementen voor de professionals, bewoners én bezoekers in het Beursgebied.

I Light U in januari

In de maand januari is het er éxtra feestelijk: dan staat het stationsgebied in het teken van het I Light U lichtfestival. De sfeerverlichting op en rond het Beursplein wordt aangepast om de lichtkunstwerken niet in de weg te staan.

Leverancier

De verlichting is afkomstig van leverancier Avontuur-BlachereNL, Avontuur Blachere-NL maakt gebruik van duurzame LED-verlichting. Veel andere partijen zoals NS Stations, FC Utrecht, Hoog Catharijne en de Utrechtse binnenstad maken ook van hun diensten gebruik.

Initiatieven op het Beursplein

De ondernemers en vastgoedeigenaren aan het Beursplein werken samen in een kernteam. Onderdeel van de kerngroep zijn de Spar op het Beursplein, het Park Plaza Hotel, NH Hotel en CBRE als beheerder van WTC Utrecht. Ben je benieuwd naar de activiteiten? Volg ons dan!