Beursplein krijgt een unieke digitale, betoverende en bijna magische beleving die de grenzen tussen kunst, wetenschap, technologie en de virtuele en fysieke wereld doet vervagen. Nog wel even geduld, pas in 2024 opent Nowhere van Teamlab haar deuren in het iconische Wonderwoods gebouw aan het Beursplein.

De tentoonstelling omvat verschillende werken, waaronder ‘Future Park’ en ‘Athletics Forest’. “Future Park is een educatief project gebaseerd op het concept ‘co-creation’, waarbij bezoekers met elkaar een wereld creëren. Athletics Forest is een nieuwe creatieve sportruimte; een concept dat helpt bij het trainen van het ruimtelijk bewustzijn van de mens en het denken in driedimensionaliteit van de wereld.”

TeamLab heeft eerder geëxposeerd de Japanse hoofdstad Tokio. Ook daar waren lichtshows en interactieve creaties te zien. De expositie in Tokio werd door 2,3 miljoen mensen bezocht.

Nowhere wordt de eerste immersive digital arts space van Europa. In 2023 staat de oplevering van Wonderwoods in de agenda en niet veel later opent het Nowhere dus ook de deuren.

 

Dit artikel geschreven door Everybody Likes Penguins, reclamebureau Utrecht