Van vrijdag 6 januari tot en met zondag 28 januari 2024 is het stationsgebied in Utrecht verrijkt met diverse kunstwerken. Tijdens deze tweede editie van I light U vindt je circa vijftien sfeervolle, artistieke en imposante kunstwerken van licht.

Homecoming

Het thema Homecoming is er dit jaar door de internationale kunstenaars een connectie gemaakt met wat ‘thuis’ nu precies inhoudt. Zeker in een wereld waarin zoveel gebeurt en thuis een kwetsbaar begrip is, zorgt het I light U voor een sfeervol stof tot nadenken om ook van te genieten na de donkerste maand.

Lichten aan = lichten uit

Juist in die veranderende wereld is energieverbruik en een warm thuis natuurlijk een actueel onderwerp. I light U brengt kunst die je laat genieten én aan het denken zet. Deze kunstwerken verbruiken licht en daarmee energie. De hoeveelheid energie die gebruikt wordt, is al erg laag vanwege de led-technologie. Desalniettemin is het een goede aanleiding om te kijken hoe we de hoeveelheid energie kunnen besparen met onze eigen verlichting.

Daarom zullen de partners van I light U allemaal zelf verlichting uit doen, opdat de lichtkunstwerken aan kunnen. Zo bieden we alle bezoekers, gebruikers en bewoners in het stationsgebied een mooi verlicht moment in januari.

Openingsfeest & audiotours

I light U duurt tot en met zondag 28 januari 2024. Tijdens het lichtfestival kun je ook zelf met een audiotour langs de lichtkunstwerken lopen in het stationsgebied. Bekijk de plattegrond en kunstwerken op ilightu.nl