Ondernemers Kanaalstraat uitgelicht in wandelroute ‘Ontdek Lombok’

Portretten van ondernemers nemen je mee in een inspiratiewandeling door de wijk

De ondernemers van het Utrechtse Jaarbeursplein en de winkeliersvereniging Lombok hebben hun handen ineengeslagen. Samen introduceren we een unieke inspiratieroute: ‘ontdek Lombok’. Wandel de route en leer de wijk en haar ondernemers op een nieuwe manier kennen!

Wandelroute laat de gezichten van Lombok zien

Het wandelboekje biedt een verrassende kijk op Lombok, een van de meest diverse wijken van Utrecht. In plaats van een traditionele wandelroute langs gevels en kunstwerken, nodigt Expeditie Lombok de lezer uit om juist de mensen achter die klassieke gevels en uitgestalde waren te leren kennen. Met 24 portretten en bijbehorende gesprekken wordt de rijke diversiteit en het karakter van de wijk belicht. Elk portret geeft een uniek inzicht in de achtergrond, het aanbod en de drijfveren van de lokale ondernemers.

“Met de Inspiratiewandeling Lombok willen we niet alleen de schoonheid van onze wijk laten zien, maar ook de verhalen achter de winkels en restaurants delen. Het is een uitnodiging om Lombok te ervaren door de ogen van de mensen die er dagelijks leven en werken.” – Yasin Ugur, voorzitter Winkeliersvereniging Lombok

‘’Die kantoren uit, de wijk in! We laten de kantoormedewerkers rond het Jaarbeursplein – en natuurlijk ook onze eigen hotelgasten – graag zien wat hun directe omgeving te bieden heeft. Deze route leidt je langs alle mooie plekken van Lombok. Een samenwerking tussen buurtgebieden waar we trots op zijn!’’ – Rob Besselink, Director NH Hotels Utrecht

Online beschikbaar

De wandelroute is online te bekijken via deze link. De fysieke exemplaren worden binnenkort beschikbaar bij ondernemers in de wijk, kantoren in de omgeving Jaarbeursplein en bij andere prominente locaties in Utrecht. De route is voorlopig beschikbaar in het Nederlands, een Engelstalige versie volgt spoedig.

De Inspiratiewandeling Lombok is een samenwerking tussen de ondernemers van het Jaarbeursplein (ondernemerscollectief Beursplein) en ondernemers uit Lombok (winkeliersvereniging Lombok), met als doel zowel werknemers als toeristen uit het kantoorgebied én de rest van de stad te inspireren om de levendige wijk te verkennen. Deze samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht en het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.