Wandel jij binnenkort tussen de groene bomen op het Beursplein? Dat zou maar zo kunnen, want het beursplein heeft 15 bomen geadopteerd. Bovendien kun je in 2024 – van mei tot september – op het plein genieten van een heus Bomenbal.

Bomen niet vellen, maar veilen

Niet één of twee, maar liefst vijftig bomen werden geveild tijdens een Bomenveiling op 21 september voor het Bomenbal bij de Green Business Club Utrecht. Verschillende lokale bedrijven hebben één of meerdere bomen geadopteerd. Het Beursplein heeft maar liefst 15 bomen geadopteerd.

Alle vijftig groene aanwinsten zullen het komende jaar van mei tot en met september 2024 te bewonderen zijn tijdens het Utrechtse Bomenbal naast het Beatrixtheater op het Jaarbeursplein. Daarna krijgen de 15 geadopteerde bomen een vaste plek.

Green Business Club Utrecht Centraal

Het initiatief wordt georganiseerd door de GBC Utrecht Centraal, in nauwe samenwerking met lokale ondernemers en organisaties om het stationsgebied van Utrecht te vergroenen. Het Bomenbal markeert een belangrijk onderdeel van een grootschalig masterplan gericht op het verminderen van hittestress en wateroverlast in dit gebied. Terwijl het Jaarbeursplein wordt omgetoverd tot een groene stadsoase. Kan iedereen ervaren welke positieve invloed groenvoorzieningen kunnen hebben in een stedelijke omgeving.

De organisatie achter het bomenbal hoopt niet alleen de stad te verfraaien, maar ook de gemeenschap te inspireren over de positieve effecten van groen. De geadopteerde bomen worden elk voorzien van een naambordje met de naam van de adoptant. Wil je ook een boom adopteren? Er zijn nog een paar bomen beschikbaar! Kijk dan voor meer informatie en voorwaarden op de website van de Green Business Club Utrecht Centraal.